Werkwijze

Woning laten taxeren | Taxatie zonder poespas

Onze werkwijze is eenvoudig:

Icoon aanvraagformulier

1. Vul het aanvraagformulier op de website in.

Icoon contact

2. Zodra wij het aanvraagformulier binnen hebben, nemen wij contact met u op. De aanvraag wordt in ons systeem gezet en gekoppeld aan het NWWI.

We plannen de opnamedag. Dit is gelijk ook de waardepeildatum, tenzij het om een speciale taxatie gaat. (bijvoorbeeld voor een nalatenschap)

U ontvangt een mail met de opdrachtvoorwaarden. Nadat u alles hebt gecontroleerd, gaat u akkoord en kiest een betaalwijze. Let op! Kiest u voor iDeal dan krijgt u €50,- korting.

Wacht u liever het rapport eerst af? Kies dan voor betaling achteraf binnen 14 dagen.

U kunt zelfs kiezen voor betaling bij de notaris.

Icoon woning taxeren

3. Wij vragen wij de benodigde stukken op. In bepaalde gevallen moet u deze papieren zelf opvragen. Als dat voor u aan de orde is, laten we dat uiteraard vooraf weten. Wij vertellen welke papieren nodig zijn en hoe of waar u deze kunt opvragen.

Hebt u bouwtekeningen van de woning en of een bouwkundig rapport? Zorg dan dat u ze klaar heeft liggen.

Let op! Deze documenten zijn nodig wanneer het om een appartement gaat:

  • Kamer van Koophandelnr. VVE
  • Meerjaren onderhoudsplan
  • Overzicht van de servicekosten
  • Jaarcijfers/ Balans VVE
  • Herbouwwaarde

Icoon afspraak voor de taxatie

4. De opname. Gaat het om een taxatie voor een verbouwing, overbrugging of renteverlaging dan dient u zelf aanwezig te zijn. De taxateur loopt met u een rondje door de woning. Van alle kamers worden foto’s gemaakt.

De woning wordt ook op bouwtechnische zaken beoordeeld. Eventuele gebreken worden beschreven en gefotografeerd. De opname duurt al gauw een uur.

Hebt u een huis gekocht en deze moet getaxeerd worden voor de bank? Dan wordt de afspraak gemaakt bij de verkopende makelaar of de verkoper. U hoeft zelf niet aanwezig te zijn.

Icoon servicepakket

5. Afhankelijk van het servicepakket dat u heeft gekozen (zie: tarieven) ontvangt u het taxatierapport digitaal binnen 3 of 5 werkdagen.

Het NWWI beoordeelt het rapport. Na goedkeuring ontvangt de taxateur een handtekeningcode. Zodra de handtekening gezet wordt. Wordt het rapport automatisch door het NWWI gemaild.

Icoon Ontvangen digitale factuur

6. Na uitleveren van het taxatierapport, ontvangt u de factuur digitaal.

TAXATIERAPPORT aanvragen?

Toon

Verbouwingsspecificatie